Testament en legaten

Je denkt eraan om Memisa te blijven steunen ook wanneer je er niet meer bent?

Dat kan! Door Memisa op te nemen in je testament kan je je solidariteit verderzetten en blijven verder bouwen aan een gezondere wereld. Want iedereen, waar ook ter wereld, heeft recht op toegang tot kwaliteitsvolle gezondheidszorg!

Nalaten aan een goed doel wordt bovendien vrijgesteld van belastingen. Hierdoor beschikken we over meer middelen om onze projecten te ondersteunen.

Duolegaat

Voor 2021 was de formule van het duolegaat bij het opnemen van een goed doel in het testament vaak fiscaal voordelig. Binnen deze formule neem je naast één of meerdere familieleden of kennissen ook één of meerdere erkende organisaties op, zoals Memisa. De Vlaamse regering paste deze wetgeving (van toepassing op inwoners van Vlaanderen) voor duolegaten aan. Deze aanpassingen zorgen voor veel vragen: Kan ik nog een duolegaat opnemen in mijn testament? Wat gebeurt er met mijn huidig duolegaat? Welke gevolgen hebben deze wijzigingen voor mij persoonlijk? Klik hieronder voor alle antwoorden op uw vragen.
Hoe gaan we om met de nieuwe REGELS VOOR DUOLEGATEN?

Een schenking doen of het opstellen van een legaat is een belangrijke beslissing en is steeds het resultaat van een diepgaande reflectie. Graag staan wij je bij tijdens deze procedure. Aarzel dan ook niet om, geheel vrijblijvend, contact op te nemen met ons via [email protected] of stel je vragen rechtstreeks aan Sander Vandendriessche op 02/454.15.49.

Meer informatie over Memisa en de methodes om te schenken of na te laten, kan je lezen in deze brochure. Ontvang je liever de papieren versie, deel dan hieronder uw gegevens.

Ontvang een geprinte brochure en bijkomende informatie van Testament.be
Testament en legaten
Naam
Voornaam

memisa brochure testament

 

Elke gift telt!
Steun mama's in Afrika

Ik doe een gift