Moeder- en kinderzorg

26 / 07 / 2017

Jaarlijks verliezen 1 miljoen kinderen hun mama

Iedere dag sterven 830 mama’s aan de gevolgen van hun zwangerschap of bevalling.

In de meeste gevallen is een noodlottige afloop te vermijden. Het gaat vaak om complicaties die kunnen vermeden worden door professionele medisch begeleiding tijdens de bevalling. Tijdige opsporing en een goede behandeling kunnen een wereld van verschil betekenen.

Mensonwaardig
Ziekenhuizen en gezondheidscentra zijn in slechte staat, hebben onvoldoende medisch materiaal en er is een voortdurend tekort aan medicijnen. Vaak bevallen vrouwen er op geïmproviseerde houten of verroeste verlostafels, in bouwvallige hutten of bij het schaarse licht van een petroleumlamp. Bloed voor een mama die een transfusie nodig heeft, kan niet bewaard worden omdat zelfs de ziekenhuizen vaak geen elektriciteit hebben.

GETUIGENISSEN

Mamy Ngasingba
uit Mandje, Oost-Congo

Toen ik naar het gezondheidscentrum ging om te bevallen, werd ik na 2 uur met spoed doorverwezen naar het referentieziekenhuis. Mijn kind was in moeilijkheden. Dankzij de ambulance, die er vroeger niet was, werd ik tijdig naar het ziekenhuis gebracht voor een spoedkeizersnede.  Dankzij de hulp van Memisa werd het leven van mijn kind en mijn eigen leven gered!

Catherine
uit Beerzel

In België hebben mama’s en hun pasgeborenen het geluk te kunnen genieten van de beste medische zorgen. Spijtig genoeg is dit voor vele moeders in andere landen niet het geval. Een goede, gezonde start in het leven is cruciaal!

Elke gift telt!
Fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro per jaar
Prenatale consultatie voor 5 vrouwen
Transport en een keizersnede die het leven van een zwangere vrouw redt
Reanimatiekit voor premature baby’s

Steun ons project

Steun dit jaar de bouw van een medisch centrum in Pay Kongila in de DR Congo

Ik doe een gift