India

  • India

Onze aanpak in India verschilt van deze in de Afrikaanse landen. Zoals steeds gaan we uit van de sterktes van een land of een bevolking en in India is dit het maatschappelijk middenveld, vooral vrouwenbewegingen. Samen met onze lokale partner West Bengal Voluntary Health Association (WBVHA) zetten we onze schouders onder een netwerk van meer dan 40 lokale ngo’s, gegroepeerd in 5 platformen in 5 districten. In 2018 breidden de “Community Health Funds”, een initiatief door en voor dorpsvrouwen zich verder uit. 5 302 families kregen daardoor hulp om de extra kosten van de gezondheidszorg zoals vervoer en inkomstenverlies te dekken, waardoor de drempel tot gezondheidszorg een stuk lager wordt. Daarnaast ondersteunt Memisa verschillende andere gezondheidsinitiatieven in de dorpen zoals afvalbeheer, toegang tot water en sanitaire voorzieningen. Onze inzet tot ontwikkeling van de gemeenschappen strekt zich ook uit tot andere transversale thema’s zoals de strijd tegen kindhuwelijken of geweld tegen vrouwen.

Bekijk hier een filmpje over onze activiteiten in India:

Elke gift telt!

Getuigenissen

Anwara Biwi
uit Vushna, West-Bengalen
Mijn man, Ashadul, rijdt met een riskja. Dit is de enige bron van inkomen in ons gezin. Toen ik zwanger werd voor de vierde keer, hadden we schrik. Daarvoor deed ik immers tweemaal een miskraam. Dit omdat we niet genoeg geld hadden om gevarieerd te eten, ik zwaar huishoudelijk werk moest doen en ik aan ernstige anemie leed. Ik was er tevens van overtuigd dat ik thuis moest bevallen omdat verzorging in een ziekenhuis mijn gezin financieel zou ruïneren. Een lokale gezondheidswerker vertelde me dat ik recht had op gezondheidszorg. Hij overtuigde me om hulp te zoeken. Dit deed ik en dankzij financiële ondersteuning van de bevoegde autoriteiten kon ik in goede omstandigheden bevallen!
Pratika Tamang
31 jaar
Mijn eerste kind stierf kort na de bevalling omdat ik een te hoge bloeddruk had tijdens te zwangerschap. Nadien werd WBVHA actief in de regio. Ik werd terug zwanger en een vroedvrouw heeft mijn zwangerschap opgevolgd. Ze mat elke maand mijn bloeddruk. Dankzij deze opvolging verkeert mijn kind vandaag in goede gezondheid. Bedankt!