Concert ten voordele van Fraternité Médicale Guinée

27 / 11 / 2019
Woensdag 4 december brengt het muzikale Trio Collimone, samengesteld uit Colette Richard, Monique Van Dormael en Lieve Van Den Bossche, werken van Fanny Hensel.
Het geld ingezameld tijdens dit concert zal gebruikt worden om een gezondheidscentrum in Guinée te ondersteunen. Meer specifiek gaat het om een een centrum ter voorbereiding van geboortes. Dit centrum wordt geïnstalleerd in een zaal van 15 m². Om goed te functioneren heeft het centrum nood aan: drie matten, vier stoelen, een anatomisch demonstratiepakket (een placenta, twee babypoppen, plastieken anatomische lichaamsdelen, … ), een videoscherm en een projector.

 

Waarom een centrum om geboortes voor te bereiden ?

Een bevalling goed voorbereiden is zeer belangrijk voor een positieve ervaring van de moeder. Zeker bij een eerste kind. Deze voorbereiding bestaat uit theoretische lessen en fysiotherapiesessies, aangevuld met individuele oefeningen thuis. Zo leren zwangere vrouwen beter om te gaan met de veranderingen van hun lichaam tijdens en na de zwangerschap en hoe hier mee om te gaan.

Het voorbereidingscentrum zal de kwaliteit van de prenatale zorg voor zwangere vrouwen sterk verbeteren. Het is een ruimte waar uitwisselingen tussen de vrouwen en verzorgers plaatsheeft. Ook echtgenoten kunnen, afhankelijk van hun beschikbaarheid, deelnemen aan deze cursussen.

In het centrum zullen twee verloskundigen werken.

De sleutel tot succes? Partnerschap

Als voortrekker van dit project zal de Guineese ngo FMG een deel van het geld van het fonds Laura Liebstaedtter mobiliseren voor de inrichting en uitrusting van deze ruimte. FMG zal met eigen middelen het pand bouwen waarin het centrum zal worden ondergebracht.

Het Medische Centrum van Maalbeek organiseert een concert op woensdag 4 december. Voorts ondersteunt ze de opleiding van het personeel in basisfysiotherapie.

Via het FMG/Memisa-project draagt Memisa bij aan de inrichting van de ruimte en de opleiding van het personeel.

De Universiteit van Bordeaux zet zich in voor het verlenen van methodologische ondersteuning op basis van haar ervaring met het geboortevoorbereidingscentrum Paul Brange. Het Universitair Ziekenhuis en de verloskundige school van Bordeaux zullen deelnemen aan de opleiding van het personeel en zullen een deel van de uitrusting ter beschikking stellen.

Praktische informatie

Waar? woensdag 4 december 2019 om 20.00 uur (deuren openen om 19.30 uur)

Waar ? ESPACE SENGHOR- Waversesteenweg 366 – 1040 Etterbeek

Toegangsprijs? 15 euro (Overschrijven op het rekeningnummer: BE64 0689 3042 6552 – Op naam van “Promotion Santé ASBL” – Communicatie: Naam en aantal plaatsen)

(Of cash te betalen aan het onthaal van het Medisch Centrum van Maalbeek)

Meer info: 02/649.38.55

Elke gift telt!
Fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro per jaar
Prenatale consultatie voor 5 vrouwen
Transport en een keizersnede die het leven van een zwangere vrouw redt
Reanimatiekit voor premature baby’s

Steun ons project

Steun dit jaar de bouw van een medisch centrum in Pay Kongila in de DR Congo

Ik doe een gift