Nieuwe medewerker (v) Marie-Stéphanie: “De dynamiek van Congolezen geeft me energie”

17 / 07 / 2019

Ik sta te popelen om te vertrekken”, vertrouwt Marie-Stéphanie Smet ons toe. Volgende week vertrekt ze namelijk naar Kinshasa om de functie Verantwoordelijke Logistiek in DRC bij Memisa in te vullen. Na vier jaar keert ze terug naar het land waar ze eerder al woonde en werkte.

Al zal het wel de eerste keer zijn dat ik in de ontwikkelingssamenwerking aan de slag ga. Ik ben me bewust van de grote uitdagingen die me te wachten staan, maar tegelijkertijd heb ik er vertrouwen in. De humanitaire waarden – zoals solidariteit- die erg belangrijk zijn voor Memisa, steun ik ten volle. Ik ben hier nu een week op het kantoor in Brussel en ik stel vast dat Memisa enerzijds een zeer professionele organisatie is met veel expertise en ervaring, maar anderzijds verliest de ngo het persoonlijke aspect niet uit het oog. Er wordt transparant gecommuniceerd en de relaties tussen het terrein en Brussel zijn erg hecht.”

Met de glimlach verwelkomd

Eens ter plaatste zal Marie-Stéphanie onder meer de aankoop, verzending en ontvangst van materiaal opvolgen, rapporteren, … en zo nu en dan zal ze de hoofdstad verlaten om het terrein te bezoeken. “Je kan nog zoveel verslagen lezen, de realiteit begrijp je pas ten volle wanneer je ze met je eigen ogen hebt gezien”, klinkt het.

Wanneer we haar vragen wat ze hier in België het hardste miste uit Congo, antwoordt ze resoluut: “KLEUR”. “Telkens wanneer ik terugkom uit Congo valt het me op hoe somber de mensen hier in België gekleed gaan”, lacht ze. “Maar natuurlijk gaat het verder dan dat, hoewel de obstakels enorm zijn in een land als Congo, krijg ik energie door te zien met welke dynamiek Congolezen aan de slag willen gaan. Elke morgen een bureau binnenwandelen waar iedereen je al lachend verwelkomt, wie zou daar nu niet willen werken.”

Elke gift telt!
Fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro per jaar
Prenatale consultatie voor 5 vrouwen
Transport en een keizersnede die het leven van een zwangere vrouw redt
Reanimatiekit voor premature baby’s

Steun ons project

Steun dit jaar de bouw van een medisch centrum in Pay Kongila in de DR Congo

Ik doe een gift