Memisa neutraliseert de ecologische impact van haar vliegreizen

11 / 05 / 2020

Voor de opvolging van onze projecten is het noodzakelijk dat onze medewerkers een aantal keer per jaar naar Afrika of India vliegen. Om de impact van deze vluchten op het klimaat te neutraliseren, ondersteunt Memisa klimaatprojecten die CO2 compenseren.

 Hoe ?

Elk jaar wordt – dankzij de berekingen van CO2 logic – de uitstoot van onze terreinbezoeken berekend en omgezet in een in CO2-equivalent. Memisa ondersteunt bijgevolg een project dat als objectief heeft de CO2-uitstoot te verminderen met dezelfde hoeveelheid als de CO2-uitstoot van haar vliegverkeer.

Drinkbaar water voorzien en ontbossing tegengaan

Om de uitstoot van 2019 te compenseren, koos Memisa ervoor om een project in Oeganda (Kaliro) te steunen, dat drinkbaar water voorziet voor een honderdtal huishoudens. Dankzij boorgaten hebben deze gezinnen toegang tot drinkbaar water, zodat de huishoudens niet langer water moeten koken op een houtvuur. Want deze vuren zijn omwille van hun uitstoot van fijn stof erg vervuilend en bovendien werken ze de ontbossing in de hand. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met de lokale gemeenschap om bestaande beschadigde boorgaten te identificeren en indien nodig te repareren of te vernieuwen.

Voor de vluchten van 2018 ondersteunde Memisa “Greensahel”.

Dit project bestrijdt de achteruitgang van de biodiversiteit in Burkina Faso en verbetert de landbouwsituatie zodat woestijnvorming, hongersnood en migratie tegengegaan worden. www.greensahel.org

En in 2017, ondersteunde Memisa “Saving trees”.

Een project dat de ontbossing in Oeganda tracht tegen te gaan en de levensomstandigheden van de bevolking verbetert. www.savingtrees.org

Elke gift telt!
Fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro per jaar
Prenatale consultatie voor 5 vrouwen
Transport en een keizersnede die het leven van een zwangere vrouw redt
Reanimatiekit voor premature baby’s

Steun ons project

Steun dit jaar de bouw van een medisch centrum in Pay Kongila in de DR Congo

Ik doe een gift