Sint-Franciscus ziekenhuis Heusden-Zolder

Ziekenhuis voor Ziekenhuis is een netwerk van solidaire ziekenhuizen opgericht door Memisa. Het Sint-Franciscusziekenhuis is via dit netwerk verbonden met een partnerziekenhuis in Boma Mangbetu in DR Congo.

Al verschillende jaren worden er door het Sint-Franciscusziekenhuis verschillende warme initiatieven georganiseerd om het ziekenhuis in Boma Mangbetu financieel te ondersteunen.

In september 2019 kregen enkele vrijwilligers de kans om tijdens een inleefreis kennis te maken met het partnerziekenhuis in Boma Mangbetu. Hier zagen ze een ziekenhuis waar de werking vlot verliep, gekwalificeerd personeel aanwezig is, maar basiszorg niet altijd gerealiseerd kon worden. Dit voornamelijk door gebrek aan basiselementen zoals een goede infrastructuur, water en elektriciteit. Het bezoek heeft een enorm warme en diepe indruk achtergelaten. We leerden vooral van het personeel en de patiënten dat geluk niet bestaat uit grote dingen bereiken, maar uit kleine dingen waarderen.

Onze enthousiaste groep vrijwilligers willen door het organiseren van verschillende initiatieven het ziekenhuis in Boma Mangebtu een handje helpen.

Enkele voorbeelden van acties die reeds ondernomen worden zijn onder andere een speculaasverkoop, het verkoop van ontbijtmanden bij Pasen, een gezellige kerstmarkt.. De leden van de werkgroep zorgen steeds voor gezelligheid, ambiance en variatie! We hopen dat we het ziekenhuis in Boma Mangbetu kunnen blijven helpen bouwen aan een waardevolle toekomst. Helpen jullie mee?

Doe een gift!

BE92310090000023

Gestructureerde mededeling:  911/3000/00059

Meer info:
https://digitaalmagazine.sfz.be/intro4/maatschappelijk-engagement/

Alle ziekenhuizen bekijken

Steun ons project

Steun dit jaar de bouw van een medisch centrum in Pay Kongila in de DR Congo

Ik doe een gift