Verras je mama met een origineel en solidair cadeau voor Moederdag

26 / 04 / 2021

Elk jaar rond Moederdag opnieuw de zoektocht naar het ideale cadeau. Bloemen, chocolade, een flesje parfum, … Wil je het dit jaar anders aanpakken? Schenk een solidair cadeau van Memisa aan je mama.

Wat is het?

Een solidair cadeau is een symbolisch cadeau. Je doet een gift aan Memisa ter ere van je mama en dankzij jouw bijdrage kunnen ook andere vrouwen in verschillende Afrikaanse landen ondersteund worden.

Nadat je een gift hebt gedaan, ontvang je een certificaat dat je zelf aan je mama kan geven (of automatisch kan laten doorsturen) zodat zij weet dat door jouw cadeau vrouwen in de beste omstandigheden kunnen bevallen.

 

€65 

Een flacon gedenatureerde alcohol

Garandeert de werking van de sterilisatiedienst van het ziekenhuis zodat zwangere vrouwen geopereerd worden met gesteriliseerde apparatuur.

€25

Een doosje geneesmiddelen

25 toekomstige mama’s krijgen de noodzakelijke geneesmiddelen om bloedarmoede tijdens de zwangerschap te voorkomen.

€45

Een boeket infusen

Een zwangere vrouw kan in het ziekenhuis opgenomen worden zodat ze de beste zorgen krijgt en een keizersnede indien nodig.

solidaire cadeau moederdag

solidaire cadeau moederdag

solidaire cadeau moederdag

Ik kies hier mijn cadeau

Ik kies hier mijn cadeau

Ik kies hier mijn cadeau

 

De cadeaus zijn beschikbaar op www.mamasvoorhetleven.be

Waarom kiezen voor een solidair cadeau?

Wereldwijd sterven er dagelijks 810 mama’s aan de gevolgen van hun zwangerschap of bevalling (UNDP-2019). Onrechtvaardig, als je weet dat de meeste van deze sterfgevallen voorkomen kunnen worden, mocht een vrouw op tijd in het gezondheidscentrum of ziekenhuis raken en er goed medisch materiaal aanwezig zijn. Memisa en haar partners voorzien gezondheidscentra en ziekenhuizen van aangepast materiaal en ondersteunen opleidingen voor verpleeg- en verloskundigen.

Jacqueline, een Congolese vrouw van 23 jaar is hoogzwanger van haar eerste kindje. Een verloskundige volgt Jacqueline gedurende de hele zwangerschap op en kan zo tijdig een complicatie vaststellen. De jonge vrouw heeft een keizersnede nodig en wordt hiervoor doorverwezen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis aangezien het gezondheidscentrum niet is uitgerust om moeilijke gevallen te behandelen. Dankzij een motorambulance komt Jacqueline op tijd aan in het ziekenhuis, bevalt ze en stellen baby en moeder het goed.

In andere omstandigheden had dit verhaal heel verschillend kunnen aflopen.

Elke gift telt!
Fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro per jaar
Prenatale consultatie voor 5 vrouwen
Transport en een keizersnede die het leven van een zwangere vrouw redt
Reanimatiekit voor premature baby’s

Steun ons project

Steun dit jaar de bouw van een medisch centrum in Pay Kongila in de DR Congo

Ik doe een gift