Schenken en nalaten aan Memisa, nultarief vanaf 1 juli 2021

02 / 11 / 2020

De Vlaamse regering schroeft de schenk –en erfbelastingen voor giften aan goede doelen terug naar 0%. Dat is goed nieuws voor Memisa en iedereen die onze organisatie wenst op te nemen in zijn of haar nalatenschap. Deze wijzigingen moeten nog officieel bevestigd worden door een stemming in het Vlaams Parlement. Let op want in Brussel en Wallonië wijzigt de regelgeving niet.

Wat gebeurt er met het duolegaat?

Het blijft mogelijk om een duolegaat in uw testament te registreren. Als goed doel, zal Memisa vanaf 1 juli 2021 de volledige erfbelasting op haar schouders moeten dragen. Het gunsttarief voor goede doelen valt dus weg. Afhankelijk van iedere situatie zullen we genoodzaakt zijn om een evaluatie te maken van het nalatenschap. De kans bestaat dus dat Memisa in bepaalde gevallen een erfenis niet kan accepteren. Ook voor het duolegaat wachten we op de officiële stemming in het parlement.

In Brussel en Wallonië blijft het duolegaat een gunstig systeem om zowel uw naasten als Memisa op te nemen in uw nalatenschap.

Wat als ik al een duolegaat heb?

Dan hoeft u voorlopig niets te veranderen. Alle duolegaten worden correct uitgevoerd tot en met 1 juli 2021. Indien deze datum verstreken is, raden we u aan om uw nalatenschap te herzien samen met uw notaris.

Hoe neem ik Memisa op in mijn nalatenschap en hoe gaat Memisa hiermee om?

Indien u meer informatie wenst over het schenken en nalaten aan Memisa dan kan u onze brochure raadplegen. Als lid van Testament.be kan Memisa u ook extra juridische informatie, gratis bezorgen. Klik hier om meer informatie te ontvangen.

Zit u met nog meer vragen of wil u persoonlijk advies? Wenst u op de hoogte te blijven van de wetswijzigingen? Neem dan zeker contact op met Sander Vandendriessche. Hij helpt u zonder verplichtingen en in alle discretie. Zijn contactgegevens vindt u hieronder terug of deel uw contactgegevens via dit formulier.

 

Neem zeker contact met mij op en dan help ik je persoonlijk verder.

SANDER VANDENDRIESSCHE

02 454 15 49

[email protected]

Elke gift telt!
Fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro per jaar
Prenatale consultatie voor 5 vrouwen
Transport en een keizersnede die het leven van een zwangere vrouw redt
Reanimatiekit voor premature baby’s

Steun ons project

Steun dit jaar de bouw van een medisch centrum in Pay Kongila in de DR Congo

Ik doe een gift