RUSARENDA: ZONNEPANELEN VOOR DE MATERNITEIT

08 / 07 / 2016
Zonnepanelen zijn essentieel voor een ziekenhuis: ze maken het mogelijk om ’s nachts te werken en om koelkasten met medicijnen, bloed of insulinevoorraden en vaccins te laten draaien.
Hoe werkt Memisa?
  1. Deskundigen berekenen de hoeveelheid elektriciteit die een ziekenhuis nodig heeft voor de meest dringende behoeften: verlichting voor de kraamafdeling en de operatiekamer, enz.
  2. Afhankelijk hiervan wordt een kit van zonnepanelen samengesteld. Met andere woorden, elke installatie is gebaseerd op de specifieke behoeften van het ziekenhuis.
  3. De lokale ‘gewone arbeiders’ zijn perfect in staat om deze kits zelf te installeren. Een speciaal ontworpen handleiding biedt hen een montage zonder problemen.

Godelive en de inwoners van Renga zijn zeer tevreden met de zonnepanelen die geïnstalleerd zijn op het dak van de materniteit van het gezondheidscentrum van Rusarenda. Voortaan is er elektriciteit en kunnen ook ’s nachts vrouwen veilig bevallen.

GETUIGENISSEN

Godelive
Ik wil u bedanken voor de zonnepanelen die met de steun van Memisa geïnstalleerd zijn om de materniteit van licht te voorzien. We hebben nu geen kaarsen meer nodig en het is nu mogelijk om veilig te bevallen, ook als het donker is. Voor alle vrouwen in de regio is dit een enorme vooruitgang! Ik weet dat het om grote investeringen gaat, maar ik zou jullie willen vragen om alstublieft dit goede werk voort te zetten.

Elke gift telt!
Fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro per jaar
Prenatale consultatie voor 5 vrouwen
Transport en een keizersnede die het leven van een zwangere vrouw redt
Reanimatiekit voor premature baby’s

Steun ons project

Steun dit jaar de bouw van een medisch centrum in Pay Kongila in de DR Congo

Ik doe een gift