style="background-image:url('https://memisa.be/wp-content/uploads/2024/03/©-Memisa-41-1.png');"

7 maart 2024

De solidaire fotoshoots van Memisa zijn terug: een foto die een verschil maakt

Memisa maakt in april opnieuw haar opwachting met een zevende editie van de succesvolle solidaire fotoshoots in vijf steden in België. Als medische ngo blijft Memisa zich inzetten voor de toegang tot kwaliteitsvolle gezondheidszorg voor moeders en kinderen in verschillende Afrikaanse landen en India.  Een moment vol emotie en plezier in ruil voor de gezondheid van mama’s en kinderen in het Globale Zuiden.

In lage- en middeninkomenslanden sterven dagelijks gemiddeld 800 vrouwen omdat ze niet op tijd in het ziekenhuis raken om te bevallen of niet de juiste medische ondersteuning krijgen bij complicaties (WHO, 2023). Memisa streeft naar het verbeteren van de toegang tot kwaliteitsvolle gezondheidszorg in landen – DR Congo, Benin, Burundi, Guinee, Mauritanië en India – waar toegang tot medische zorg niet vanzelfsprekend is.

Een foto die een verschil maakt

Het concept van de solidaire fotoshoots is eenvoudig, maar krachtig. Memisa nodigt gezinnen uit, ouders, grootouders en hun kinderen om zich in te schrijven voor een memorabele fotosessie en tegelijkertijd de organisatie te steunen door een gift van een bedrag naar keuze te doen.

De fotoshoots vinden plaats in vijf verschillende steden: Brussel (zaterdag 13 en zondag 14 april), Waver (zaterdag 20 april), Luik (zondag 21 april), Mechelen (zaterdag 27 april) en Gent (zondag 28 april).

Elies Van Belle, Algemeen Directeur van Memisa: “De solidaire fotoshoots van Memisa zijn een unieke manier voor gezinnen in België om hun solidariteit te tonen met mama’s en kinderen die niet altijd op goede gezondheidszorg kunnen rekenen. De kracht van beelden creëert een connectie over de continenten heen. Bij de vorige editie namen zo’n 300 gezinnen deel aan dit bijzondere evenement. We hopen dat de zevende editie dit indrukwekkende cijfer nog zal overstijgen.” 

 

Wereldwijde solidariteit onder gezinnen

Of je nu een kostbaar moment met je dierbaren wilt doorbrengen, Memisa wilt steunen, of je moeder alvast wilt verrassen met een cadeau voor Moederdag, jouw deelname aan de solidaire fotoshoots maakt een verschil:

  • Doe een gift van een bedrag naar keuze en steun Memisa en haar projecten;

  • Leg een memorabel moment met je dierbaren vast voor de lens van een professionele fotograaf;

  • Ontvang gratis een digitale foto per mail;

  • Tip! Je kan extra foto’s kopen om Memisa-projecten te steunen.

 

Meer dan een fotoshoot

Sinds de eerste editie in 2018 organiseerde de medische ngo 30 fotosessies en namen reeds 1.480 gezinnen deel. Dankzij de giften van de afgelopen edities van de solidaire fotoshoots kon Memisa er samen met haar partners voor zorgen dat zwangere vrouwen de zorgen krijgen waar ze recht op hebben. Duizenden vrouwen kregen een prenatale consultatie, er werden tal van zwangere vrouwen naar het ziekenhuis gebracht om er te kunnen bevallen onder professionele begeleiding.

Om moeders in vijf Afrikaanse landen te steunen en een onvergetelijk moment te beleven: https://memisa.be/inschrijvingen-shooting/ 

Over Memisa

Memisa is een Belgische medische niet-gouvernementele organisatie (ngo) die zich inzet voor toegang tot gezondheidszorg voor iedereen, met name voor de meest kwetsbaren. Memisa is voornamelijk actief op het gebied van de verbetering van de toegang tot kwaliteitsvolle  gezondheidszorg om moeder en kind op het Afrikaanse continent te ondersteunen. Dit begint met adequate infrastructuur en uitrusting en goed opgeleid gezondheidspersoneel. De projecten van Memisa helpen zwangere vrouwen in de best mogelijkheden te bevallen.
Voor meer informatie: https://memisa.be/shootings-2024/

 

Voor aanvullende informatie, afbeeldingen of interview verzoeken, aarzel niet om contact met ons op te nemen:

Memisa 
Thibaut Verhaeghe – [email protected] 

style="background-image:url('https://memisa.be/wp-content/uploads/2023/11/MEMISA_post-instagram-p1-FR-scaled-1.jpg');"

20 november 2023

Notre première exposition solidaire

Memisa organise sa première exposition solidaire “Brique par Brique” les 24, 25 et 26 novembre au SOMA (Ixelles).

Plus d’une trentaine d’artistes ont relevé le défi lancé par Memisa et proposent des oeuvres sur le thème de “la brique“. La brique, pour rappeler l’importance de la construction d’infrastructures médicales de qualité, et comme symbole de solidarité.

Illustrateur.trice.s, scuplteur.trice.s, photographes de Belgique et d’ailleurs… Toutes et tous se réunissent autour de Memisa pour réclamer haut et fort le droit à la santé pour tous.

Au programme : Luc Schuiten, Hell’o collective, Philippe Geluck, Denis Meyers, Julien Willem, Ateliers Indigo, Ania de Laminne, Florence Detienne, Studio Biskt, & bien d’autres.

Les oeuvres exposées seront mises en vente. Les fonds récoltés serviront à financer la construction d’un centre médical en RD du Congo : le centre de Pay Kongila.

La presse est conviée à cet événement, en particulier au vernissage du 24 novembre 2023, dès 17h.

Téléchargez notre communiqué de presse pour plus d’informations.

Steun ons project

Steun dit jaar de bouw van een medisch centrum in Pay Kongila in de DR Congo

Ik doe een gift