Benin

  • Benin

Binnen het vijfjarenprogramma uitgevoerd met Artsen Zonder Vakantie werken we samen met de lokale partner AMCES (Association des Oeuvres Médicales Privées Confessionnelles et Sociales au Bénin) en Lumos-UZ Leuven in vier districten: Parakou N’Dali, Tchaourou, Bembereke en Nikki. Memisa ondersteunt haar partner AMCES niet alleen bij de uitvoering van de activiteiten, ook voor het verbeteren van de interne werking kan de organisatie rekenen op de ondersteuning en expertise van Memisa.

De verwezenlijkingen die plaatsvonden in Benin in 2020 zijn een mooi voorbeeld van het totaalpakket van de acties van Memisa op het terrein:

  • De spoeddienst van het Jean de Dieu ziekenhuis in Boko (gebouwd in 2019) werd in 2020 uitgerust met het nodige materiaal en in gebruik genomen. De dienst meet 50 op 200 meter, telt verschillende behandelingskamers, opslagruimten voor medicatie en wachtzalen.
  • Het ziekenhuis van Nikki kon dankzij de steun van Memisa een dienst radiologie uitbouwen en een watertoren zorgt voor een constante toevoer van water.
  • In de gezondheidszone Tchaourou startten ingenieurs met de bouw van een laboratoriumafdeling voor het ziekenhuis.
  • Niet alleen in België vonden in 2020 fotoshoots plaats onder de noemer “Mama’s voor het leven”. Ook in Benin werden mama’s in de schijnwerpers gezet. In de marge van sensibiliseringsessies over prenatale consultaties en vaccinatiecampagnes, bood Memisa
    de gelegenheid aan moeders om zich te laten fotografen door de professionele Beninse fotograaf Yanick Folly.
Elke gift telt!
Fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro per jaar
Prenatale consultatie voor 5 vrouwen
Transport en een keizersnede die het leven van een zwangere vrouw redt
Reanimatiekit voor premature baby’s
[product_page id="2563"]

Steun ons project

Steun dit jaar de bouw van een medisch centrum in Pay Kongila in de DR Congo

Ik doe een gift