India: samen gaan we de verspreiding van het coronvirus tegen

11 / 05 / 2021

India wordt op dit moment hard getroffen door een nieuwe coronagolf. Het virus verspreidt zich razendsnel. Met meer dan 400.000 nieuwe COVID-19-gevallen (geregistreerd op 1 mei), heeft de epidemie een ongeevenaard hoogtepunt bereikt (cijfers WHO). In India zijn intussen meer dan 19 miljoen mensen positief gestest, waardoor het land het derde zwaarst getroffen land wereldwijd is.

De coronaciris slaat hard toe in de deelstaat West-Bengalen (in het oosten van India):  meer dan 50.000 geregistreerde coronagevallen en het hoogste aantal overlijdens door COVID-19 op één dag.

Samen met onze parnter West Bengal Voluntary Health Association (WBVHA) ondersteunen we de meest kwetsbare bevolkingsgroepen in West-Bengalen. Sinds het begin van de uitbraak van de coronapandemie, werden comités opgericht om de bevolking te sensibiliseren, publieke instellingen kregen steun bij het herorganiseren van hun activiteiten en er werden dorpsbewoners aangeduid om mensen die in quarantaine zaten te voorzien van voedsel, water en medicijnen.

Intussen blijft WBVHA de bevolking intensief sensibiliseren. De focus ligt op het wassen van de handen en het dragen van een mondmasker. Zowel alcoholgel als maskers worden uitgedeeld. Sommige inwoners hebben geen inkomen of bevinden zich in quarantaine. Om ervoor te zorgen dat deze mensen toch in hun basisbehoeften kunnen voorzien, worden onder meer voedselpaketten uitgedeeld.

« Ik verloor mijn werk door de quarantaine. Daardoor is het heel moeilijk voor mijn gezin om te overleven. Gelukking kregen we rijst, peulvruchten, sojabonen, uien, aardappelen, zeep, … . Het helpt ons enorm tijdens de huidige situatie. veel in deze situatie,” zei een inwoonster van het district Howrah.

In de rurale gebieden voorziet WBHA gezondheidscentra van maskers, ontsmettingsmiddel, handschoenen, beschermende uitrusting, zuurstofmeters en thermometers.

Maar extra steun is nodig zodat bijkomend materiaal kan worden aangekocht.

Om de toevloed aan nieuwe corongevallen de baas te kunnen, is extra steun nodig zodat chirurgische maskers kunnen worden gekocht. Alsook hydroalcoholische gel, thermometers, handschoenen, veiligheidsvizieren, bloeddrukmeters, zuurstofmeters en stethoscopen.

 

Doe een gift!

Samen gaan we de verspreiding van het coronvirus tegen en redden we levens!

€ 104   €  50   € 301
12 flessen van 5 liter hydroalcoholische gel   740 chirurgische maskers   12 zuurstofmeters

IK Doe een gift

Elke gift vanaf 40 euro per jaar geeft recht op een belastingvermindering. Bij een donatie van 50 euro betaalt u in werkelijkheid slechts 27 euro voor 740 chirurgische maskers.

Elke gift telt! Hartelijk bedankt voor uw steun!

In India werkt Memisa samen met West Bengal Voluntary Health Association (WBVHA), een organisatie die haar schouders zet onder een netwerk van 43 plaatselijke ngo’s. WBVHA bevordert lokale initiatieven die opkomen voor het recht op gezondheidszorg in 5 districten in West-Bengalen.
Fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro per jaar
12 flessen van 5 liter hydroalcoholische gel
740 chirurgische maskers
12 zuurstofmeters 

Steun ons project

Steun dit jaar de bouw van een medisch centrum in Pay Kongila in de DR Congo

Ik doe een gift