Ziekenhuis Oost-Limburg

Het ZOL levert sinds 2003 structurele hulp aan haar partergezondheidszone  Bokonzi in DR Congo. Op deze manier wil het ZOL haar steentje bijdragen om de gezondheidszorg voor mensen wereldwijd mee te helpen uitbouwen.

De jumelage tussen ZOL en de gezondheidszone van Bokonzi heeft als doel de basisgezondheidszorg in deze afgelegen streek van DR Congo verder uit te bouwen en te bestendigen, met speciale aandacht voor zwangere vrouwen en kinderen.

De grootste troef van de jumelage is de persoonlijke betrokkenheid. Dankzij inleefreizen van ZOL-delegaties werd de band tussen beide ziekenhuizen versterkt. Lieve, Hilde en Karla zijn diep onder de indruk van de motivatie en de professionaliteit van de partnergezondheidswerkers, maar ook van de zeer moeilijke omstandigheden waarin wordt geleefd en gewerkt.

 

Op inleefreis met Lieve en Karla

Een werkgroep van gedreven personeelsleden stuurt de activiteiten om de jumelage een gezicht te geven in België. Vrijwilligers zetten het hele jaar door steunacties op.

Voordeel van deze samenwerking tussen Memisa en het ZOL is dat ze zeer persoonlijk is en dat we als ZOL, samen met ons partnerziekenhuis, kunnen beslissen over de prioriteiten van de aanpak ter plaatse. Ook de financiële steun verloopt zonder omwegen: rechtstreeks naar of voor Bokonzi, met een transparante boekhouding.

Elke jaar wordt er een campagne opgezet. Ook ons ziekenhuis, waar zeer veel aandacht wordt besteed aan de zorg voor zwangeren, blijft zich via deze actie verder inspannen om voldoende middelen ter beschikking te stellen voor obstetrische basiszorgen in Bokonzi.

Steeds een warm onthaal

U kan het project Bokonzi-ZOL steunen door via Memisa-België te storten op het rekeningnummer IBAN BE61 8805 5244 1117 met mededeling “910/1000/00026”. Fiscaal attest vanaf 40 euro op jaarbasis.

Meer info 

Op https://www.zol.be/bokonzi vindt u meer informatie over:

 

Alle ziekenhuizen bekijken

Steun ons project

Steun dit jaar de bouw van een medisch centrum in Pay Kongila in de DR Congo

Ik doe een gift