Enorme kloof tussen gezondheidszorg DR Congo en België verwondert bezoekers Feest in ‘t Park

05 / 08 / 2019

Het was de dertigste editie van Feest in ‘t Park, het warmste festival van Brugge en dit jaar mocht je dat letterlijk nemen!

Een gratis festival met zuiderse dans- en muziekoptredens, theater en creatieve workshops. Voor Indische dans, capoeira, soul en het Spaanse Amparanoia als absolute headliner, maar ook Bollywood- en muziekworkshops, kookdemo’s uit de wereldkeuken en een wereldkinderdorp met marionettentheater naast de continue animatie en spelletjes, is Feest in ’t Park the place to be!

Maar niet alleen de geuren, kleuren, talen en culturen staan centraal. Tijdens Feest in ’t Park stellen meer dan dertig goede doelen van over de hele wereld hun projecten voor. Voor Ziekenhuis voor Ziekenhuis van Memisa hebben de twee Brugse ziekenhuizen samengewerkt. Dit zijn het AZ St-Lucas (solidair met de gezondheidszone Popokabaka in DRC) vertegenwoordigd door  Francis en Ortwin, en het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV (gezondheidszone Gombe-Matadi in DRC)  waarvoor Lien, Carla, John en Anja hun beste beentje hebben voorgezet.

Het was een kleurrijke opstelling met visput en bollo-smitto voor de kinderen, maar vooral de waterpistolen en tattoos bleken een groot succes! De foto’s van vorige missies deden de ogen openen, de ervaringen van Francis en Ortwin werden gedeeld met velen. De enorme kloof tussen toegankelijkheid en organisatie van gezondheidszorg in DR Congo en België doet velen nog steeds verbazen. Volgend jaar zijn we er terug, met nieuwe ervaringen, nieuwe verhalen.

Consultations prénatales pour 5 femmes
Fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro per jaar
Prenatale consultatie voor 5 vrouwen

Steun ons project

Steun dit jaar de bouw van een medisch centrum in Pay Kongila in de DR Congo

Ik doe een gift