Aantrekkelijker belastingaftrek voor giften aan Memisa

26 / 06 / 2020

Goed nieuws: de regering heeft besloten om de belastingvermindering voor giften aan erkende instellingen dit jaar te verhogen. In 2020 zal u voor giften vanaf 40 euro per jaar een belastingaftrek van 60% krijgen in plaats van 45%. Het plafond van het netto-belastbaar inkomen is verhoogd van 10 naar 20%. Reden te meer dus om Memisa te steunen.

In het kader van de steunmaatregelen na de coronacrisis is de federale overheid de non-profitsector niet vergeten. Om burgers aan te moedigen verenigingen die zich inzetten voor het maatschappelijk belang te steunen, verhoogde ze de belastingvermindering voor giften van 45 naar 60 procent. 

Memisa die – net als vele andere organisaties – afhankelijk is van de vrijgevigheid van de bevolking, juicht deze beslissing toe. De coronacrisis doet eens te meer beseffen hoe belangrijk internationale solidariteit is.

Voorbeeld: Voortaan betaalt u bij een gift van 60 euro (reanimatiekit voor premature baby’s) in werkelijkheid slechts 24 euro.Uw fiscaal attest voor uw giften gedaan in 2020, ontvangt u in het voorjaar van 2021.

 

Elke gift telt!
Fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro per jaar
Prenatale consultatie voor 5 vrouwen
Transport en een keizersnede die het leven van een zwangere vrouw redt
Reanimatiekit voor premature baby’s

Steun ons project

Steun dit jaar de bouw van een medisch centrum in Pay Kongila in de DR Congo

Ik doe een gift