Aandacht voor maternale en neonatale gezondheidszorg

In Benin werkt Memisa in het departement Borgou samen met 4 lokale parters.

Mama’s en pasgeboren kinderen stonden centraal in Benin in 2023. We hebben 1 nieuwe kraamafdeling gebouwd en
1 afdeling voor prenatale zorg in het ziekenhuis van Porto Novo. Er werd ook een opleiding voorzien in hoe om te gaan met neonatale noodsituaties voor het zorgpersoneel van het ziekenhuis in Boko.

In het ziekenhuis La Croix in Zinvié heeft Memisa een kangoeroeruimte gebouwd en van uitrusting voorzien. Deze huid-op-huid methode vermindert kindersterfte, ernstige ziektes, infecties en de verblijfsduur in het ziekenhuis.

Memisa voert ook onderzoek naar de oorzaken van moedersterfte en neonatale sterfte in de regio Tchaourou. Waarom sterven sommige mama’s tijdens de bevalling? En wat had vermeden kunnen worden? Het beperkte gebruik van gezinsplanningsmethoden blijkt een belangrijke oorzaak te zijn van moedersterfte. Koppels die wel toegang hebben tot gezinsplanning kunnen ongewenste zwangerschappen vermijden en zwangerschappen uitstellen. Dankzij gezinsplanningsmethoden hebben vrouwen veel minder kans om te sterven tijdens de bevalling. In 2023 organiseerde Memisa daarom sensibiliseringssessies over seksuele voorlichting en seksuele en reproductieve gezondheid voor bijna 30.000 mensen.

Elke gift telt!
Fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro per jaar
Prenatale consultatie voor 5 vrouwen
Transport en een keizersnede die het leven van een zwangere vrouw redt
Reanimatiekit voor premature baby’s

Steun ons project

Steun dit jaar de bouw van een medisch centrum in Pay Kongila in de DR Congo

Ik doe een gift