Burundi

  • Burundi

In Burundi werkt Memisa tegenwoordig in de provincies Muyinga, Muramvya, Gitega en Karusi als onderdeel van een vijfjarenprogramma dat medegefinancierd wordt door de Belgische overheid (DGD).

Dankzij de cofinanciering van België verbetert Memisa de toegang tot gezondheidszorg voor de meest kwetsbaren door actie te ondernemen in 4 domeinen: het verbeteren van het zorgaanbod, het ondersteunen van de vraag naar zorg, het bevorderen van goed bestuur en het stimuleren van onderzoek. Al onze projecten in Burundi vormen een onderdeel van de implementatie van de nationale gezondheidsstrategie van Burundi. “Kwetsbaar” zijn in Burundi impliceert onder meer dat je niet genoeg financiële middelen hebt om de gezondheidszorg te kunnen betalen. In 2023 werden heel wat huishoudens hard getroffen door de stijgende prijzen, waardoor steeds meer patiënten moeite ondervonden om hun medische consultaties of medicijnen te kunnen betalen. 

Memisa heeft meer dan 260 vrouwen ondersteund om een eigen zaak of andere economische activiteit op te starten. Denk bijvoorbeeld aan een naaiatelier, een groentetuin, een veehouderij… Met dat geld dat wordt verdiend via de eigen onderneming kan de gezondheidszorg voor het gezin worden gefinancierd.

 

Onze teams

Getuigenissen

Jacky (mama van drie kinderen)
Twee maanden geleden beviel ik in het gezondheidscentrum van Cumba. In vergelijking met mijn vorige bevallingen, waren de omstandigheden een pak beter. Vooral door de zorgen voor en na de bevalling was ik positief verrast.

Steun ons project

Steun dit jaar de bouw van een medisch centrum in Pay Kongila in de DR Congo

Ik doe een gift