3 redenen om deel te nemen aan de fotoshoots van Memisa

10 / 03 / 2024

1. Je bent solidair met moeders in Afrika

Wereldwijd sterven dagelijks 810 vrouwen aan de gevolgen van hun zwangerschap of tijdens hun bevalling (WHO, 2023). 95 procent van deze vrouwen woont in het Globale Zuiden.

Nochtans kunnen complicaties vermeden worden mits professionele begeleiding. Dankzij jouw inschrijving voor de fotoshoot van Memisa, kunnen vrouwen in verschillende Afrikaanse landen ondersteund worden.

 

prenatale consultatie

2. Je steunt de projecten van Memisa

Dankzij de giften die Memisa ontvangt via de fotoshoots, kan Memisa samen met haar partners ervoor zorgen dat zwangere vrouwen de zorgen krijgen waar ze recht op hebben.

  • Gezondheidscentra en ziekenhuizen worden voorzien van aangepast medisch materiaal (bevallingstafels, echografie-toestel, …)
  • Verpleeg- en verloskundigen krijgen de kans om opleidingen te volgen zodat zij vrouwen in DR Congo, Benin, Guinee, Burundi en Mauritanië optimaal kunnen bijstaan voor, tijdens en na de bevalling.

3. Beleef een fijn moment met je mama, grootmoeder en/of kinderen

Je bent niet alleen solidair met vrouwen in verschillende Afrikaanse landen, daarnaast staan de fotoshoots synoniem voor een moment van geborgenheid en amusement. Je beleeft een overgetelijk moment met je familie en je gaat naar huis met een gratis foto genomen door een professionele fotograaf.

Ik schrijf me in

Nog niet helemaal overtuigd? Bekijk onderstaande video en herbeleef de hartverwarmende sfeer tijdens de fotoshoots van afgelopen jaar.

Elke gift telt!
Fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro per jaar
Prenatale consultatie voor 5 vrouwen
Transport en een keizersnede die het leven van een zwangere vrouw redt
Reanimatiekit voor premature baby’s

Steun ons project

Steun dit jaar de bouw van een medisch centrum in Pay Kongila in de DR Congo

Ik doe een gift