Waarom een online geboortelijst aanleggen met Memisa?

01 / 09 / 2021

De geboorte van een kindje is heugelijk nieuws en daar hoort traditioneel een geboortelijst bij. Maar steeds meer ouders zijn zich bewust van de impact die (nieuwe) producten hebben op het milieu. Gelukkig zijn consuminderen én gezinsuitbreiding niet zo onverzoenbaar als vaak gedacht. Ouders kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om tweedehandsspullen te kopen of ze kunnen gaan voor een solidaire online geboortelijst. Want wat is er mooier dan je geluk te delen?

Getuigenissen

Caroline (moeder van Paco) en Jolien (moeder van Barry en Lorre) leggen uit waarom ze Memisa kozen om hun solidaire geboortelijst te maken

Jolien: “Toen we ons tweede kindje verwachtten, beseften we dat we eigenlijk alle spullen die je normaal gezien op een geboortelijst zet, al hadden. We waren ook erg blij dat een dokter de groei van ons kindje en mijn eigen gezondheid van dichtbij opvolgde. Ik kan me het me niet anders voorstellen. Daarom wilden we vrienden en familie de kans geven om mama’s die moeilijk of geen toegang hebben tot gezondheidszorg te steunen.”

Caroline: “Doordat Paco ons eerste kindje is, hadden we niet veel nieuwe spullen nodig omdat we die al kregen van neefjes. We houden ook van tweedehandsspulletjes dus voor ons hoeft iets niet per se nieuw te zijn. Maar we wisten wel dat onze familie en vrienden graag iets zouden willen schenken bij de geboorte. En om dus te vermijden dat we met een overdaad aan knuffelberen en pyjama’s zouden achterblijven, besloten we een solidaire online geboortelijst aan te maken. Door de vrijgevigheid van onze familie en vrienden, steunden we op die manier mama’s en baby’s die niet dezelfde kansen hebben als wij.”

Hoe reageerde je omgeving op deze online geboortelijst?

Caroline: “Sommigen waren verbaasd over ons initiatief maar onze lijst was een groot succes en we ontvingen verschillende positieve opmerkingen en felicitaties.”

Hoe belangrijk is internationale solidariteit voor jou, met andere woorden waarom vind je het belangrijk om Memisa te steunen?

Jolien: “Ik vind het belangrijk dat we ons bewust zijn van de verschillen die er in de wereld zijn. We moeten dankbaar zijn dat wij en onze kinderen gezond kunnen opgroeien. Ik vind solidariteit heel belangrijk. Of dat nu internationaal is of hier in België. ”

Deel je geluk!

Doe net zoals Jolien, Caroline en vele anderen en kies voor een solidaire online geboortelijst. U kan ervoor kiezen om deze naast uw gewone geboortelijst te maken.

 

In 2022 kozen 140 ouders ervoor om een online Memisa geboortelijst aan te maken en hun familieleden uit te nodigen om aan Memisa te schenken. Hierdoor kon Memisa bijvoorbeeld motorambulances aanschaffen en verschillende gezondheidscentra in DR Congo uitrusten, het gezondheidscentrum van Musama in het noorden van Burundi bouwen, en zo veel meer. In de kraamafdelingen is kwalitatief en voldoende materiaal onontbeerlijk: echoscanners om de voortgang van de zwangerschap te volgen, maar ook matrassen, bedden en thermometers. Dankzij de vrijgevigheid van onze schenkers kunnen wij moeders in Afrika steunen.

 

Ik maak mijn geboortelijst aan

 

Elke gift telt!
Fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro per jaar
Prenatale consultatie voor 5 vrouwen
Transport en een keizersnede die het leven van een zwangere vrouw redt
Reanimatiekit voor premature baby’s

Steun ons project

Steun dit jaar de bouw van een medisch centrum in Pay Kongila in de DR Congo

Ik doe een gift