Waarom kiezen voor een geboortelijst bij Memisa

01 / 09 / 2021

De geboorte van een kindje is heugelijk nieuws en daar hoort traditioneel een geboortelijst bij. Maar steeds meer ouders zijn zich bewust van de impact die (nieuwe) producten hebben op het milieu. Gelukkig zijn consuminderen én gezinsuitbreiding niet zo onverzoenbaar als vaak gedacht. Ouders kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om tweedehandsspullen te kopen of ze kunnen opteren voor een solidaire geboortelijst. Want wat is er mooier dan je geluk te delen?

Doe net zoals Caroline (mama van Paco) en Jolien (mama van Barry en Lorre) en maak een solidaire geboortelijst aan bij Memisa. Hieronder leggen ze uit waarom ze deze keuze maakten.

Jolien: “Toen we ons tweede kindje verwachtten, beseften we dat we eigenlijk alle spullen die je normaal op een geboortlijst zet al hadden. We waren bovendien erg blij dat de groei van ons kindje en mijn eigen gezondheid nauwgezet werden opgevolgd door een dokter. Ik kan me het me niet anders voorstellen. Daarom wilden we vrienden en familie de kans geven om mama’s die moeilijk of geen toegang tot gezondheidszorg hebben, te steunen.”

Caroline: “Ondanks het feit dat Paco ons eerste kindje is, hadden we niet veel nieuwe spullen nodig aangezien we reeds verschillende dingen ontvingen van neefjes. Bovendien houden we van tweedehandsspulletjes, voor ons hoeft iets niet perse nieuw te zijn. Maar we wisten wel dat onze familie en vrienden graag iets zouden willen schenken bij de geboorte. En om dus te vermijden dat we met een overdaad aan knuffelburen en pyjama’s zouden achterblijven, besloten we een solidaire geboortelijst aan te maken. Zo leverde de generositeit van onze familie en vrienden, steun op aan mama’s en baby’s die niet dezelfde kansen hebben als wij.”

Hoe reageerde je omgeving op deze lijst?

Caroline: “Sommigen waren verbaasd en begrepen het niet meteen. Anderen, vooral naaste familieleden, gaven toch graag een “echt” cadeau. Maar onze lijst was een groot succes en we ontvingen verschillende positieve opmerkingen en felicitaties voor ons initiatief.”

Hoe belangrijk is internationale solidariteit voor jou, met andere woorden waarom vind je het belangrijk om Memisa te steunen?

Jolien: “Ik vind het belangrijk dat we ons bewust zijn van de verschillen die er in de wereld zijn. We moeten dankbaar zijn dat wij en onze kinderen gezond kunnen opgroeien. Ik vind solidariteit heel belangrijk. Of dat nu internationaal is of hier in België.”

Deel je geluk!

Doe net zoals Jolien, Caroline en vele anderen en kies voor een solidaire geboortelijst.

 

In 2020 kozen 140 ouders ervoor om een geboortelijst aan te maken bij Memisa, waardoor de organisatie motorambulances kon aankopen en verschillende gezondheidscentra in DR Congo kon uitrusten.

 

Ik maak mijn geboortelijst aan

 

Elke gift telt!
Fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro per jaar
Prenatale consultatie voor 5 vrouwen
Transport en een keizersnede die het leven van een zwangere vrouw redt
Reanimatiekit voor premature baby’s

Elke gift telt!
Steun mama's in Afrika

Ik doe een gift