Waarom kiezen voor een geboortelijst bij Memisa

12 / 09 / 2020
Caroline (mama van Paco) en Jolien (mama van Barry en Lorre) leggen uit waarom ze voor een geboortelijst bij Memisa kozen.

 

Hoe ken je Memisa?

Caroline: “Zelf heb ik in Burundi gewoond en gewerkt en daar leerde ik voor het eerst Memisa kennen. Toen ik zelf zwanger was en mijn geboortelijst wilde koppelen aan een goed doel, moest ik dus spontaan aan Memisa en haar projecten rond moedersterfte denken.”

Jolien: “Wij leerden Memisa kennen via een flyer in de Roze Doos.”

Waarom koos je voor een solidaire geboortelijst?

Jolien: “We verwachten ons tweede kindje, waardoor we eigenlijk alle spullen die je normaal op een geboortelijst zet al hebben. We zijn bovendien erg blij dat de groei van ons kindje en mijn eigen gezondheid nauwgezet worden opgevolgd door een dokter. Ik kan me het me niet anders voorstellen. Daarom willen we vrienden en familie de kans geven om mama’s die moeilijk of geen toegang tot gezondheidszorg hebben, te steunen.”

Caroline : “Ondanks het feit dat Paco ons eerste kindje is, hadden we niet veel nieuwe spullen nodig aangezien we reeds verschillende dingen ontvingen van neefjes. Bovendien houden we van tweedehandsspulletjes, voor ons hoeft iets niet perse nieuw te zijn. Maar we wisten wel dat onze familie en vrienden graag iets zouden willen schenken bij de geboorte. En om dus te vermijden dat we met een overdaad aan knuffelburen en pyjama’s zouden achterblijven, besloten we een solidaire geboortelijst aan te maken. Zo leverde de generositeit van onze familie en vrienden, steun op aan mama’s en baby’s die niet dezelfde kansen hebben als wij.”

Hoe reageerde je omgeving op deze lijst?

Caroline: “Sommigen waren verbaasd en begrepen het niet meteen. Anderen, vooral naaste familieleden, gaven toch graag een “echt” cadeau. Maar onze lijst was een groot succes en we ontvingen verschillende positieve opmerkingen en felicitaties voor ons initiatief.”

Hoe belangrijk is internationale solidariteit voor jou?

Jolien: “Ik vind het belangrijk dat we ons bewust zijn van de verschillen die er in de wereld zijn. We moeten dankbaar zijn dat wij en onze kinderen gezond kunnen opgroeien. Ik vind solidariteit heel belangrijk. Of dat nu internationaal is of hier in België.”

 

Deel je geluk!

Vraag aan je familie en vrienden een gift voor Memisa. Doe net zoals Jolien, Caroline en vele anderen en kies voor een solidaire geboortelijst. Daarmee kan Memisa de toegang tot gezondheidszorg verbeteren.

 

Elke gift telt!
Fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro per jaar
Prenatale consultatie voor 5 vrouwen
25€
Transport en een keizersnede die het leven van een zwangere vrouw redt
40€
Reanimatiekit voor premature baby’s
60€