Voor de geboorte van mijn baby wil ik geld inzamelen voor het goede doel!

01 / 09 / 2021

De geboorte van een kind is een vreugdevol moment voor het hele gezin. Traditioneel gaat de geboorte van een baby in België gepaard met het aanmaken van een geboortelijst. Maar steeds meer ouders keren zich af van de traditionele geboortelijsten. Ze willen van de geboorte van hun kind een solidair moment maken. Memisa biedt 2 solidaire tools aan om een traditionele geboortelijst te vervangen of bij te werken.

1. Maak je eigen fondsenwervingspagina aan op together.memisa.be

Ga naar together.memisa.be en maak je fondsenwervingspagina aan in een paar klikken.

Deel de link met je vrienden en familie via je geboortekaartje, WhatsApp groepen enzovoort! Je wordt automatisch op de hoogte gebracht van wie je lijst steunt en voor welk bedrag. Makkelijker om je vrienden en familie te bedanken wordt het niet!

Een belangrijke bonus: als je vrienden en familie een bijdrage storten van minstens €40, krijgen ze een belastingvoordeel! Door een gift van €40 te doen in het teken van de geboorte van jouw kind, betalen ze slechts €22.


In 2023 kozen 36 families ervoor om online een solidaire geboortelijst van Memisa aan te maken en hun familieleden uit te nodigen om een gift te doen aan Memisa. Hierdoor kon de organisatie een echografietoestel aanschaffen voor het ziekenhuis van Bokonzi. Dankzij de vrijgevigheid van onze donateurs kunnen we Afrikaanse mama’s en hun baby’s steunen.

2. Memisa steunen: de tip voor je cadeaulijst

Maak je een lijst op https://www.kadolog.com/nl  of een andere site? Waarom voeg je “ik doe een gift aan Memisa” niet toe als optie?

  • Stel een te behalen bedrag op als doel
  • Plaats de link naar http://donate.memisa.be
  • Laat je vrienden en familie je helpen om je doel te bereiken
  • Ook in dit geval is elke gift van meer dan €40 fiscaal aftrekbaar.

Getuigenissen

Caroline (mama van Paco) en Jolien (mama van Barry en Lorre) leggen uit waarom ze Memisa kozen om hun solidaire geboortelijst te maken

 

Jolien: “Toen we ons tweede kindje verwachtten, beseften we dat we eigenlijk alle spullen die je normaal gezien op een geboortelijst zet, al hadden. We waren ook erg blij dat een dokter de groei van ons kindje en mijn eigen gezondheid van dichtbij opvolgde. Ik kan me het me niet anders voorstellen. Daarom wilden we vrienden en familie de kans geven om mama’s in Afrika die moeilijk of geen toegang hebben tot gezondheidszorg te steunen.”

Caroline: “Doordat Paco ons eerste kindje is, hadden we niet veel nieuwe spullen nodig omdat we die al kregen van neefjes. We houden ook van tweedehandsspulletjes dus voor ons hoeft iets niet per se nieuw te zijn. Maar we wisten wel dat onze familie en vrienden graag iets zouden willen schenken bij de geboorte. En om dus te vermijden dat we met een overdaad aan knuffelberen en pyjama’s zouden achterblijven, besloten we een solidaire geboortelijst aan te maken. Door de vrijgevigheid van onze familie en vrienden, steunden we op die manier mama’s en baby’s die niet dezelfde kansen krijgen als wij.”

Hoe reageerde je omgeving op deze online geboortelijst?


Caroline
: “Sommigen waren verbaasd over ons initiatief, maar onze lijst was een groot succes en we ontvingen verschillende positieve opmerkingen en felicitaties.”

Hoe belangrijk is internationale solidariteit voor jou, met andere woorden waarom vind je het belangrijk om Memisa te steunen?


Jolien
: “Ik vind het belangrijk dat we ons bewust zijn van de verschillen die er in de wereld zijn. We moeten dankbaar zijn dat wij en onze kinderen gezond kunnen opgroeien. Ik vind solidariteit heel belangrijk. Of dat nu internationaal is of hier in België. ”

Ook jij kan je geluk delen!

 

Doe net zoals Jolien, Caroline en vele anderen en kies voor een solidaire geboortelijst. Je kunt er ook voor kiezen om deze naast je traditionele geboortelijst te maken.

 

Ik maak mijn geboortelijst aan

 

Elke gift telt!
Fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro per jaar
Prenatale consultatie voor 5 vrouwen
Transport en een keizersnede die het leven van een zwangere vrouw redt
Reanimatiekit voor premature baby’s

Steun ons project

Steun dit jaar de bouw van een medisch centrum in Pay Kongila in de DR Congo

Ik doe een gift