Samen strijden we tegen moedersterfte: maak kennis met 3 trouwe partners van Memisa

25 / 07 / 2022

Memisa staat niet alleen in haar strijd tegen moedersterfte. We kunnen rekenen op de steun van partnerschappen en ambassadeurs. Graag stellen we je volgende drie ambassadeurs voor:

GreenKit

Saar Van Geel is bezielster van GreenKit. Een ontdekkingsdoos waarin ze tal van informatie bundelt over alles wat goed is voor baby, moeder en het milieu. “Ook voor ik moeder werd, vond ik bewust leven belangrijk. Die levensstijl wilde ik verderzetten eens ik kinderen had. Maar het koste me tijdens mijn zwangerschap veel tijd en moeite om producten (en diensten) te vinden die op een groene manier veilig en fijn aanvoelden voor mijn baby. Daarom lanceerde ik GreenKit voor toekomstige ouders. Ik wil hen die moeilijke zoektocht besparen.”

Maar Saar wil verder gaan dan enkel ecologische waarden in de kijker zetten. “Toen ik me verdiepte in het werk van Memisa en de omstandigheden waarin vrouwen in Afrikaanse landen vaak moeten bevallen, schrok ik wel. Het motiveerde me om het werk van een organisatie als Memisa ruimer bekend te maken.” Daarom verspreidt ze via haar doos informatie over Memisa in de hoop toekomstige moeders te overtuigen om hun geluk te delen en Memisa te steunen. Meer info: https://together.memisa.be

greenkit

Mic Mac Miniscule

Mic Mac Miniscule geeft toekomstige ouders een duurzaam alternatief voor de traditionele geboortelijst. Ze helpt hen namelijk bij het samenstellen van een lijst met tweedehandse geboortespullen. Bovendien gaat 10% van de lijst naar een goede doel naar keuze, en zo’n goed doel kan Memisa zijn.

“Toen ik voor het eerst over Memisa las en de verhalen hoorde van vrouwen in DR Congo die vaak niet of te laat in het ziekenhuis aankomen om te bevallen, voelde dat heel onrechtvaardig aan. Memisa maakt een verschil en tracht deze onrechtvaardigheid weg te werken”, vertelt Annelies die er voor koos om een deel van haar geboortelijst aan Memisa te schenken.

Emilie Duchêne en juwelenmerk Thea

Emilie Duchêne – onderneemster, influencer en moeder van 3 kinderen – trok in 2020 naar Benin om er kennis te maken met het werk van Memisa ter plaatse. Ze bezocht verschillende gezondheidscentra en ziekenhuizen en daarnaast nam ze uitgebreid de tijd om te praten met het gezondheidspersoneel en kennis te maken met Beninse moeders. Via sociale media en blogs deelde ze haar ervaringen om Memisa en haar activiteiten ruchtbaarheid te geven bij een groot publiek. Zo gaat Emilie samen met Memisa de strijd tegen moedersterfte aan.

Via haar juwelenmerk Thea ondersteunde ze in het verleden reeds Memisa door een deeltje van de opbrengst aan Memisa te schenken.

Wil jij ook graag Memisa – op wat voor een manier dan ook – steunen?  Zit je nog met vragen? Contacteer dan Sander Vandendriessche – 02 454 15 49 – [email protected]

 

 

Elke gift telt!
Fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro per jaar
Prenatale consultatie voor 5 vrouwen
Transport en een keizersnede die het leven van een zwangere vrouw redt
Reanimatiekit voor premature baby’s

Steun ons project

Steun dit jaar de bouw van een medisch centrum in Pay Kongila in de DR Congo

Ik doe een gift