Voor elke context een oplossing!

02 / 09 / 2019

Al meer dan 30 jaar zet Memisa zich in om de toegang tot gezondheidszorg -met speciale aandacht voor de meest kwetsbare bevolkingsgroepen-  te verbeteren.

Het verminderen van moedersterfte is onze prioriteit. Want elke dag sterven er wereldwijd 830 vrouwen aan de gevolgen van hun zwangerschap of bevalling. Het gaat vaak om complicaties die kunnen vermeden worden.

Hoe? 

Dankzij medisch materiaal aangepast aan de lokale noden, opgeleid personeel en noodtransport.

In onze laatste Memisa Info tonen we concrete oplossingen rond deze drie thema’s. Wilt u graag kennismaken met l’Association des Mamans Infirmières de Kasongo-Lunda (DR Congo)?  Of u vraagt zich af hoe bevallingstafels in Mauritanië zijn aangepast aan de lokale context?

Ontdek het hier! 

Elke gift telt!
Fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro per jaar
Prenatale consultatie voor 5 vrouwen
Transport en een keizersnede die het leven van een zwangere vrouw redt
Reanimatiekit voor premature baby’s

Getuigenissen

Rachel
Ik ben net bevallen van mijn eerste kindje. Het ware moeilijke omstandigheden: het bed was verroest en er was geen matras, maar desondanks is alles goed gegaan.
Kimoni
Ik was zwanger van een tweeling, maar na de geboorte van mijn eerste kindje ging het mis. De tweede baby geraakte er niet uit en de verpleegkundige van het gezondheidscentrum kon het probleem niet oplossen. Dankzij de motorambulance kon ik naar het ziekenhuis worden overgebracht waar de artsen ervoor zorgden dat mijn tweede zoon geboren kon worden. Dank u!”

Steun ons project

Steun dit jaar de bouw van een medisch centrum in Pay Kongila in de DR Congo

Ik doe een gift