Hoe gaan we om met de nieuwe Vlaamse erfbelasting?

20 / 04 / 2021

Goed nieuws! Schenken en nalaten aan goede doelen daalt naar 0%. Dit wil zeggen dat Memisa geen erf – en schenkbelasting meer hoeft te betalen. Hierdoor komen er dus meer middelen vrij voor renovaties van zorginstellingen, opleidingen van verpleegkundigen, noodtransport voor zwangere vrouwen,… .

Deze wijziging is een gevolg van een nieuwe regelgeving die geldt vanaf 1 juli 2021 voor wie in Vlaanderen woont. Ook testamenten die al opgemaakt werden voor deze datum vallen onder de nieuwe regels.

Aanpassingen voor duolegaten

Zoals aangekondigd zullen ook de regels voor duolegaten wijzigen. Bij een duolegaat neemt het goede doel alle erfbelastingen, aan een voordeeltarief, op zich waardoor jouw naasten van een fiscaal voordeel kunnen genieten. Helaas valt het voordeeltarief voor een duolegaat op 1 juli 2021 weg. Wat de gevolgen hiervan zijn en hoe je hiermee kan omgaan ontdek je in onderstaande video. Voor Vlaamse inwoners van het Brussels Gewest geldt nog steeds een voordeeltarief. Twijfel niet om onze te contacteren met uw vragen.

 

 

Gratis persoonlijk advies, in alle discretie?

Dankzij ons lidmaatschap bij Testament.be, kan je gratis deelnemen aan hun ‘Ronde van Vlaanderen’, Tournée Généreuse genaamd. Dit is het ideale moment om 1-op-1 advies in te winnen en daarbovenop krijg je er een gratis culturele activiteit bovenop. Hieronder kan je de kalender raadplegen. Inschrijven kan via e-mail naar [email protected] of bel ons op 024/54.15.49.

 

“Heb je juridische vragen over jouw nalatenschap? Zit je met een probleem bij jouw donatie? Ben je geïnteresseerd om een specifiek, groter project te financieren? Neem zeker contact met mij op en dan help ik je persoonlijk verder.”

SANDER VANDENDRIESSCHE

02 454 15 49

[email protected]

donor care Memisa
Elke gift telt!
Fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro per jaar
Prenatale consultatie voor 5 vrouwen
25€
Transport en een keizersnede die het leven van een zwangere vrouw redt
40€
Reanimatiekit voor premature baby’s
60€