Fotoshoot Mama’s voor het leven

03 / 04 / 2019

Afgelopen weekend was het (eindelijk!) zover en vond de tweede editie van onze fotoshoot “Mama’s voor het leven” plaats. Naast Brussel zetten we dit jaar ook moeders in Gent in de kijker.

Brussel

Mooi op tijd kwamen zaterdagochtend de eerste mama’s om iets voor negen uur binnengewandeld. De meeste kinderen nog een beetje verlegen, maar dat gevoel verdween al snel wanneer ze de speelhoek en allerlei lekkers ontdekten. Dit leverde dan ook lachwekkende situaties op: “nee liefje de vrachtwagen mag niet op de foto” of “mondje eerst leegeten, mama wil geen foto met een zoontje met hamsterkaken vol met snoep.”

Fotografe Geraldine had geregeld haar handen vol om kruipende peuters op hun plek te houden, maar desalniettemin genoot ze zichtbaar.

“Wat een warm gebeuren, blij dat ik hieraan mag deelnemen”, Caroline

Gent

Zondagochtend: het Memisa-team was opnieuw vroeg uit de veren om de moeders en hun kinderen hartelijk te ontvangen. De vermoeidheid verdween gelukkig snel wanneer de eerste moeder met haar twee kinderen verscheen en ons erg enthousiast vertelde “dat ze er erg naar uitkijkt om eindelijk eens een deftige foto te hebben met haar kinderen.” En net zoals in Brussel zagen we in Gent verschillende leeftijden en generaties passeren. Een moeder met haar baby’tje van enkele weken oud, twee tienerzussen die hun moeder overtuigden om deel te nemen (“het is bovendien mijn verjaardag”, klinkt het trots), een driegeslacht,…

Bedankt aan alle mama’s die erbij waren. Wij vonden het alvast een unieke ervaring en hebben ervan genoten. En zoals je hieronder kan lezen, was dit een wederzijds gevoel!

“Bedankt voor dit magische moment. Ik voelde me direct op mijn gemak doordat iedereen zo vriendelijk is. Deze fotoshoot doet me beseffen dat wij vrouwen in België geluk mogen hebben om een zwangerschap in goede omstandigheden te ervaren. Bedankt voor deze reminder en dank u voor de steun aan deze vrouwen die helaas niet dezelfde kansen hebben als wij”, Christelle 

 

Het “Mama’s voor het leven”-avontuur, is nog niet afgelopen.

Vanaf 8 april zullen alle foto’s van de fotoshoots te zien zijn op onze website en gaat de fotowedstrijd van start, waaraan iedereen kan deelnemen. Indien je niet aanwezig kon zijn op de fotoshoot, kan je deelnemen door een foto met je mama of je kinderen op onze website te uploaden of op Instagram te plaatsen met #mamasvoorhetleven en onze pagina @memisabelgium te taggen.

Houd zeker ook de site mamasvoorhetleven.be in de gaten, want voor Moederdag kan je een origineel cadeau schenken aan je mama, waarmee je tegelijkertijd het leven van een mama in Afrika redt.

Elke gift telt!
Fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro per jaar
Prenatale consultatie voor 5 vrouwen
Transport en een keizersnede die het leven van een zwangere vrouw redt
Reanimatiekit voor premature baby’s

Steun ons project

Steun dit jaar de bouw van een medisch centrum in Pay Kongila in de DR Congo

Ik doe een gift