Campagne 2016: Babyprotest

16 / 02 / 2017

Brussel-Centraal, 30 september 2016 – Op weg naar hun werk en in volle in ochtendspits werden voorbijgangers opgeschrikt door het gehuil van een baby. Memisa organiseerde dit babyprotest om passanten bewust te maken van de slechte medische omstandigheden waarin moeders in Afrika moeten bevallen. Ze worden uitgenodigd om samen met de baby’s op te komen tegen dit onrecht via www.babyprotest.be

Harde cijfers

Elke 102 seconden, zo vaak hoorden voorbijgangers vandaag een baby huilen. Dit is de frequentie waarop een moeder sterft door complicaties tijdens de zwangerschap op bevalling. In totaal sterven dagelijks 830 moeders door complicaties tijdens de zwangerschap of bevalling.

Memisa maakt er werk van

Deze ongelijkheid is onrechtvaardig. Er kunnen levens gered worden door te investeren in professionele medische begeleiding tijdens de bevalling, kwalitatief medisch materiaal, aangepast noodtransport en goede infrastructuur. Memisa maakt hier werk van.

De Congolese Joséphine getuigt: “Toen ik hoogzwanger was van mijn eerste kindje was ik de laatste weken erg zenuwachtig. Mijn buurvrouw had haar kindje verloren tijdens haar bevalling omdat er niet genoeg medisch materiaal aanwezig was. Een nachtmerrie, ik mocht er niet aan denken! Gelukkig was er dankzij Memisa nieuw materiaal aanwezig in het gezondheidscentrum van Gombe-Matadi en genoot het personeel recent van een opleiding. Dankzij hén bracht ik een gezonde baby ter wereld en stelt mijn zoontje het goed.”

Protesteer mee!

Niet alle vrouwen hebben zoveel geluk als Joséphine. Iedere dag sterven meer dan 800 mama’s door complicaties tijdens hun zwangerschap of bevalling. Dit maakt baby’s over heel de wereld opstandig, ze wensen dat alle toekomstige moeders van de beste zorgen kunnen genieten. Protesteer net als bekende Vlaming Lieve Blancquaert mee op www.babyprotest.be, kom op tegen deze slechte omstandigheden help dit onderwerp op de politieke agenda te zetten.Hoe gaat dit in zijn werk? Simpel! Ga naar de actiewebsite en creëer een baby om mee te lopen in het protest. Gebruikers kunnen een eigen protestslogan bepalen en gebruik maken van een persoonlijke babyfoto. Op die manier steunen ze symbolisch de strijd van Memisa tegen moedersterfte.

Elke gift telt!
Fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro per jaar
Prenatale consultatie voor 5 vrouwen
Transport en een keizersnede die het leven van een zwangere vrouw redt
Reanimatiekit voor premature baby’s

Steun ons project

Steun dit jaar de bouw van een medisch centrum in Pay Kongila in de DR Congo

Ik doe een gift