Alban Affossogbe, een stressbestendige technicus!

03 / 10 / 2019

“Wat me voldoening geeft? Een apparaat herstellen tijdens een operatie!”

Alban doet zijn job met passie. In de operatiekamer, wanneer het anesthesieapparaat uitvalt bij de start van een operatie, wordt hij gebeld. En wanneer hij er dan in slaagt om het apparaat opnieuw aan de praat te krijgen, heeft hij het gevoel dat hij een leven heeft gered en dat geeft voldoening.

Zaklamp

Alban, oorspronkelijk afkomstig uit het zuiden van Benin, is verantwoordelijk voor de onderhoudsafdeling van het ziekenhuis van Boko in midden-Benin.  Er is geen continue elektriciteitsvoorziening in ziekenhuis: iedere dag valt de stroom wel eens uit, soms zelfs voor enkele uren. Een generator neemt het dan over in het operatiekwartier, maar als de generator uitvalt …

“Onlangs bereikte een vrouw die op het punt stond te bevallen de spoedafdeling. De artsen wilden een spoedkeizersnede uitvoeren, maar de generator werkte niet. Het was 23 uur, ik zat thuis en ze belde me. Aangekomen in het ziekenhuis probeerde ik verschillende malen, maar helaas ik kreeg de generator niet aan. De operatie moest dus uitgevoerd worden onder het licht van een zaklamp.”

De oorzaak van zulke problemen is het gebrek aan reserveonderdelen. Deze stukken moeten namelijk uit Cotonou worden overgebracht, waardoor Alban enkele dagen moet wachten.

Repareren versus onderhouden

“Wat ik erg leuk en uitdagend aan mijn job vind? Een apparaat onderhouden”, antwoordt Alban zonder aarzelen. “Want vergis je niet, het onderhoud is nog belangrijker dan de repartie. Zo kunnen problemen worden voorkomen zodat het materiaal langer meegaat.”

In het ziekenhuis van Bobo is Alban als enige persoon verantwoordelijk voor het onderhoud van het materiaal. Een sleutelrol, die best wel wat stress met zich meebrengt.

Elke gift telt!
Fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro per jaar
Prenatale consultatie voor 5 vrouwen
Transport en een keizersnede die het leven van een zwangere vrouw redt
Reanimatiekit voor premature baby’s

Steun ons project

Steun dit jaar de bouw van een medisch centrum in Pay Kongila in de DR Congo

Ik doe een gift